FOCUS CARE: SPRANCENELE

Sprâncenele nu sunt de ignorat când vine vorba de frumusețe, dar și de sănătatea ochilor noștri. Având rolul de protejare a ochilor împotriva microbilor, sprâncenele necesită o îngrijire constantă. Un prim pas către îngrjire înseamnă definirea lor corectă. Fie ca îți plac formele subțiri sau groase, recomandat este să ceri ajutorul unui specialist pentru a-ți realiza forma dorită.

Tot de la un specialist poti primi sfaturi în legătura cu pensarea corectă a sprâncenelor. Dacă anii 70-80 vorbesc despre trendul sprâncenelor subtiri, vei observa că în prezent, tendințele sunt pentru formele mai groase. Trebuie să ții însă cont că în funcție de modelul ales, sprâncenele îți vor schimba expresia feței. Tocmai pentru a nu părea prea tristă, prea veselă sau prea mirată, un cosmetician va știi cum să contureze forma sprancenelor pentru a avea un chip armonios.

De acasă ai posibilitatea să urmezi câteva dintre următoarele sfaturi de îngrijire.
1. Folosește ulei de ricin pentru masarea sprâncenelor. Uleiul de ricin fortifică rădăcina firelor de par, ajutând la regenerare și oferă un aspect sănătos. Sprâncenele au, de asemenea, nevoie de hidratare, mai ales în cazul folosirii dese a produselor de make-up. Masarea sprâncenelor se face cu o periuță din fire naturale, dinspre interior către tâmple.
2. Și sprâncenele au nevoie de vitamine! Sprâncenele vor crește mai ușor cu ajutorul vitaminelor A, B, C și E, iar sursa de vitamine o poți lua din alimente precum morcovi, nuci și orezul brun, dar și alte fructe.
3. Hidratare, hidratare și iar hidratare! Încă un aliat pentru creșterea sprâncenelor este gălbenușul pe care îl poți folosi drept mască. Gălbenușul se bate bine și se aplică cu un disc demachiant în zona sprâncenelor. Se lasă să acționeze circa 10-15 minute, apoi se clătește bine cu apă.
4. Machiajul în cazul sprâncenelor este pentru a reda aspectul armonios al feței. Folosește un creion moale și cu o nuanță mai deschisă față de culoarea sprâncenelor pentru a le oferi un contur ideal. Creionul ajută, de asemenea, la ascunderea anumitor zone cu probleme, cum ar fi „golurile” din sprâncene. Pentru a realiza un contur bine definit, creionul se aplică în direcția creșterii firului de păr. Pentru a obține un aspect cât mai natural, folosește și o pudră de-a lungul sprâncenelor.

Stilul de viață este foarte important pentru sănătatea sprâncenelor tale, iar un ingredient esențial este apa. Bând cantitatea necesară de apă pe zi, dar ținând cont și de sfaturile de mai sus, chipul tău nu doar că va radia de frumusețe, dar va fi și mult mai sănătos.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

back to top