4

6 SFATURI DESPRE FRUMUSETE CARE TE VOR AJUTA SA TRECI CU BINE PESTE SEZONUL RECE

Cu siguranță v-ați făcut deja rezerve de creme mai “grase” care să vă protejeze de frigul de afară. Însă, frigul și mai ales, schimbările bruște de temperatură (ieșim la frig, intrăm în locuri încălzite), aerul uscat din casa și schimbarea alimentației pot avea un mare impact asupra pielii și părului nostru. Așadar, vremea rece poate aduce pentru unii dintre noi mai mult decât bujori în obrăjori. Poate aduce piele uscată care se descuamează, vârfuri deteriorate, mâini “crăpate” sau chiar egzeme.

1. Investește într-un umidificator

Pentru că aerul uscat din casă are un efect nociv asupra mucoaselor, pielii și a părului. Acesta este primul pas în prevenirea deshidratării. În plus, veți respira mult mai bine.
Nu uita să schimbi apa din umidificator zilnic. Sigur nu vei vrea să respiri bacteriile care se formează în apă.

2. Renunță la băile lungi și fierbinți

Apa fierbinte distruge bariera protectoare de lipide de la suprafata pielii. Astfel pielea se sensibilizeaza și își pierde din hidratare.
Și mai mult decât atât, dacă vii de afară “înghețată de frig”, în niciun caz nu te încălzi facând duș cu apă fierbinte. Aceasta este cea mai sigură cale către cuperoză și vase de sânge sparte. Nu uita ca după baie să aplici o cremă hidratantă!

3. Folosește o cremă cu FPS

Crema cu factor de protecție solară nu este destinată doar folosirii estivale. Pe perioada iernii, razele ultraviolete sunt potențate de albul zăpezii. Așadar, pentru a evita efectele nocive, aplică o cremă hidratantă cu factor de protecție solară atât pe față, cât și pe mâini.

Ultra UV Defnce si Age protect – protecție solară Guinot
Creme Protection Reparatrice – Cremă hidratantă protectoare pentru tenul expus la factori de mediu agresivi

4. Alege produsele potrivite pentru îngrijirea pielii

Datorită condițiilor dure pe care pielea trebuie să le înfrunte pe perioada iernii, o cremă hidratantă care funcționează bine pe timp de primăvară/vară, va da cu siguranță greși iarna.
Așadar, informează-te și fă alegeri corecte care să îți ” țină de cald” până la venirea căldurii.
Alege pentru piele, în loc de formule pe bază de apa, formule pe bază de ulei. Uleiul creează la suprafața pielii un strat protector, astfel hidratarea este menținută în interiorul pielii. Ai grijă totuși, nu toate uleiurile sunt bune pentru față.

Sabio – uleiuri extravirgine pentru îngrijirea pielii, a părului și a mâinilor

5. Protejează-ți părul

O tunsoare care să-ți pregătească parul pentru sezonul rece poate fi un punct de plecare bun. Masca hidratantă nu trebuie să lipsească. Și ca și în cazul pielii, uleiurile sau serumurile pot fi de mare folos în protejarea părului. În plus, texturile mai grase nu îți vor lăsa părul să se electrizeze. Știi prea bine ce efect au puloverele asupra coafurii.

Masquintensse – Kerastate pentru hidratare profundă
Mythic Oil – L’Oreal Professionnel – balsam pentru toate tipurile de păr
Oil Wonders – Matrix – Ulei pentru îngrijirea părului
Fluidissime – Kerastase Discipline – serum leave-in pentru disciplinare și hidratare, anti-frizz

6. Nu uita de mâini

Mâinile sunt și ele mult expuse. Crema de mâini nu trebuie să lipsească din geantă! Nici uleiul de cuticule. Pentru o mai mare hidratare poți încerca măști speciale pentru hidratare.
Și mare grijă la mănușile ude! Acestea îți pot irita pielea și pot cauza mâncărime, senzație de arsură.

La Beauty District găsești tot ce ai nevoie pentru a trece cu bine peste iarnă.

NK Proffessionalmasti tratament pentru mâini și picioare cu keratină
Se pot folosi atât acasă, cât și în salon, împreună cu mănușile calde

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

back to top