7

INVATA SA APLICI CORECT FONDUL DE TEN

Fondul de ten are un rol definitoriu în estetica machiajului. A devenit indispensabil chiar și în machiajul de zi, deoarece conferă cu ușurință un aspect natural feței, fără să o încarce. Oferă strălucire, uniformizează aspectul pielii și acoperă foarte bine împerfecțiunile. Este un produs important în rutina de zi cu zi, dar trebuie utilizat în mod corespunzător pentru a beneficia de efectul scontat.

Daca nu este aplicat corect, fondul de ten poate să compromită întregul machiaj. Uite cateva reguli esențiale de care trebuie să ții cont de fiecare dată când îl folosești:

1. Curăță
Înainte să aplici fondul de ten, pielea ta trebuie să fie perfect curățată. Demachiază-te și îndepărtează orice urmă de impurități cu o loțiune tonică, apoi aplică o cremă hidratantă. Lasă produsul câteva minute să intre în piele, apoi aplică fondul de ten.

2. Întinde foarte bine
Scopul fondului de ten este să creeze un strat fin și protector, aproape insesizabil pe suprafața pielii. Ca să obții acest efect, trebuie să îl intinzi foarte bine, astfel încât să nu se formeze acumulări inestetice, de obicei evidente pe zonele ridate sau în ridurile de expresie cum ar fi, spre exemplu, colțurile gurii.

Lumina este foarte importantă; ea te poate ajuta să realizezi un machiaj corect. În mod special ziua, folosește o sursă naturală și evită neonul din baie. Pentru un aspect plăcut, cât mai natural, utilizează un burețel special, umezit înainte sau o pensulă. Nu este greșit să aplici fondul de ten chiar cu degetele. Începe din zona T (nas, barbie, frunte) apoi continua înspre pomeți, gât și decolteu. Întinde produsul cu miscări ample, de jos in sus.

3. Finiseaza aspectul cu pudra
Un strat de pudra pulbere este necesar pentru a fixa un machiaj bine realizat. Îndepartează excesul de strălucire al feței și conferă un plus de rezistență fondului de ten. Înmoaie o pensulă rotundă în pudra, îndepărtează excesul și apoi, aplic-o din centrul feței către exterior prin mișcări de tapotare.

Sfat Alex:
O bază de machiaj bună te va salva de retușurile repetate pe parcursul zilei. Orice mișcare de intindere cu pensula de pudră poate destabiliza baza precedent aplicată. Mișcările de tapotare sunt cheia succesului. Verificarea este simplă: atâta timp cât fondul de ten nu se imprimă pe vârful pensulei si acesta nu capătă un aspect încărcat, înseamnă că faci lucrurile cum trebuie.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

back to top