PAS CU PAS: CUM SE REALIZEAZA MACHIAJUL BUZELOR PERFECTE

Machiajul buzelor este foarte important pentru o înfățișare proaspătă și elegantă. Redefinește aspectul feței adaugându-i un plus de expresivitate și corectează anumite imperfecțiuni. Iată pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să obții buze perfecte, irezistibile:

Pasul 1: Folosește o bază
Când îți machiezi tenul, aplică un strat fin de fond de ten și pe buze. Desenează conturul buzelor, apoi întinde creionul foarte bine spre interiorul buzelor. Fondul de ten ar trebui să fie cu o nuanță mai deschisă, dar nu mai închis decât pielea. Acest truc va prelungi persistența rujului fără să îi modifice nuanța.

Pasul 2: Conturează
Conturul are un rol foarte important în machiajul buzelor. Le definește aspectul și corectează anumite imperfecțiuni. Buzele subțiri pot deveni mai pline, dar trebuie să folosești culorile potrivite ca să obții rezultatul dorit. Alege un creion într-o culoare asemănătoare cu rujul. Conturul trebuie să fie insesizabil, în caz contrar, efectul va fi unul inestetic.
Trasează o linie fina pe marginea buzelor fără să depășești conturul natural. O altă opțiune ar fi să colorezi buzele în întregime cu creionul și apoi să aplici rujul dorit. În prealabil, estompează surplusul cu un servețel umed.

Pasul 3: Alege culoarea potrivită
O nuanță nepotrivită îți poate ruina total înfățișarea. Potrivește rujul cu restul machiajului, dar și cu momentul zilei sau evenimentul la care participi. Ziua evită culorile aprinse și orientează-te către nuante pastelate sau nude. Seara poți să experimentezi în voie, dar nu uita să ții cont și de forma buzelor tale. Rujurile închise subțiază buzele, în timp ce rujurile în nuanțe calde și sidefate creează senzația de volum.
Nu în ultimul rând, evită excesele. Dacă îți pui ochii în evidență printr-un machiaj intens, orientează-te către culori naturale și evită rujul burgundy sau roșul intens.

Sfat Alex:
Aplicarea conturului de buze se face în felul următor: pentru buza superioară vom începe din centru, desenând fiecare jumătate, iar pentru buza inferioară, pornește de la comisuri către zona centrală. Astfel buzele vor fi vizibil volumizate iar un creion proaspăt ascuțit te va scăpa de neplăcerea dungilor nesigure.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

back to top