MACHIAJUL PENTRU TEN BRONZAT

Tenul bronzat nu are nevoie de foarte multe produse cosmetice pentru a ieși în evidență. Pune-ți în valoare culoarea obținută prin farduri discrete și potrivește culorile, astfel încât să capeți rezultatul dorit.

Ziua: Mizează pe naturalețe
În timpul zilei, poți să renunți la fondul de ten sau poți apela la cremele pigmentate, atât de naturale și ușor de suportat pe o piele agreasată de expunerea la soare. Conturează-ți pleoapele cu un dermatograf neutru, maro sau gri, adaugă câteva straturi de mascara și o să obții imediat o privire expresivă. Ca să adaugi un plus de luminozitate, folosește un creion deschis la culoare pe marginea pleoapei inferioare pe conjunctivă. Sprâncenele se pot decolora de la soare, așadar, subliniază-le forma cu un creion apropiat de nuanța părului tău prin tuse succesive care să mimeze firele de păr. Un look prea compact pe acestă zonă riscă să fie evident fals în contextul unui machiaj light.

Pentru pomeți folosește un blush satinat pe care îl poți aplica cu o pensula mare de pudră pentru un efect de halou. Acesta va oferi tenului o strălucire naturală, punând în valoare pielea bronzată. Definește aspectul chipului cu un ruj natural. Acest machiaj se potrivește oricând ziua și permite pielii să respire.

Seara: Folosește farduri sidefate
Fardurile cu particule strălucitoare pun cel mai bine în valoare pielea bronzată de soare. Pentru machiajul pleoapelor, alege nuanțe bronze-pământii sau pasteluri calde: piersică, roz bej sau nuanțe de portocaliu satinat. Când ai tenul bronzat evită machiajul smokey eyes clasic. Înlocuiește fardurile fumurii cu unele deschise, precum auriu, bej sau maro, care vor intensifica nuanța pielii.Țtine cont însă, că o culoare satinată va volumiza suprafața pe care este aplicată. De aceea, este de preferat să o folosești pe zonele curbe ale feței cum ar fi pleoapa mobilă sau pomeții, arcada sprâncenoasă, iar culorile mate au puterea de a defini, de a sculpta, de aceea sunt ideale pentru zona de pliu a pleaopei mobile, conturul ochiului, rădăcina genelor.

Folosește o cantitate mai mică de fond de ten și ai grijă ca nuanța lui să fie asemănătoare pielii tale proaspăt bronzate. De asemenea, corectorul trebuie să fie mai inchis cu o nuanță decât de obicei, altfel va oferi chipului un aspect artificial de mască.

Finisează aspectul feței cu o pudră care conține particule strălucitoare, dar evită zona centrală a tenului pentru a nu străluci ca un glob de discotecă. Machiajul va rezista mai mult și tenul va căpăta o strălucire naturală.
Colorează buzele cu un ruj într-o nuanță peach sau fuchsia dacă machiajul tău este natural. În cazul pleoapelor machiate intens, folosește doar un gloss sau un ruj cremos nude.

Sfat Alex:
Pentru a intensifica aspectul bronzat al tenului poți folosi o pudră bronzantă pe care te sfătuiesc să o aplici cu o pensulă mare de pudră, prin mișcări ample (fără a apăsa), pornind din zona de frunte și mișcând pensula rapid pe verticală până la bărbie și înapoi, lăsând zonele de extremitate cum ar fi nasul, pomeții, bărbia să fie atinse asa cum soarele ne bronzează în mod natural chipul.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

back to top