8

BEAUTY DISTRICT LA IMATS L.A. 2015

Alexandru Abagiu și Ioana Stratulat au participat luna aceasta la IMATS L.A. 2015.

Dacă pentru Alexandru aceasta a fost a 9-a oară când participă la acest eveniment, Ioana a fost acolo pentru prima dată, așadar am rugat-o să povestească experiența ei.

The International Make-Up Artist Trade Show sau, pe scurt, IMATS este cel mai mare târg de machiaj din lume. În fiecare an în Pasadena, lângă Los Angeles, sute de make-up artiști, fani ai machiajului și producători de cosmetice se adună pentru a testa, a încerca, a învăța și pentru a vinde frumusețe.

IMATS este locul ideal pentru întâlniri cu make-up artists de top care împărtășesc cu publicul din experiența și trucurile lor și unde se lansează cele mai noi branduri și produse de machiaj. Nici publicul nu se lasa mai prejos. IMATS este locul unde artiștii de make-up amatori sau profesioniști își etalează aptitudinile și iubirea față de culoare, iar asta se vede în hainele, machiajul și părul pe care le poartă.

Niciodată nu am văzut o mulțime mai colorată și mai îndrăzneață. Tendințele sunt îmbrășișate în întregime și purtate cu atitudine!

Experiența mea ca make-up artist a fost una completă. Am avut acces la produse care în mod normal nu se găsesc în România, iar multe dintre acestea nicăieri in Europa.

Am facut cunoștință cu make-up artists pe care îi cunoșteam doar prin prisma lucrărilor lor din filme sau reviste. Mărturisesc ca bucuria cea mai mare am avut-o cunoscându-l pe cel care creează pensulele mele preferate: Kazuo Takamoto (Hakuhodo Brushes).

În ceea ce privește educația, lista seminariilor a fost generoasă și, cu siguranță, găseai ceva perfect pentru tine. Personal, am asistat la seminarii de tendințe, de vânzare și de airbrushing susținute de persoane importante din aceste domenii. Dacă alegeai să nu participi la un seminar, era suficient să te plimbi prin sală, unde, aproape la fiecare stand, make up artists cu experiență realizau în întregime fie machiaje de înfrumusețare, fie efecte speciale.

Pentru mine experiența IMATS a fost una năucitoare, în cel mai plăcut mod posibil 

Am învățat lucruri noi și am cunoscut atitudinea artițtilor americani din lumea make-up-ului față de machiaj: o atitudine relaxată, privesc machiajul ca pe un accesoriu. Sunt îndrăzneți când vine vorba de a experimenta, de a purta și de a realiza machiaj și coafuri și sunt extrem de bine informați.

A fi informat este o condiție pentru a-ți face munca în cel mai bun mod posibil, iar aerul la IMATS a fost plin de informație 

Special thanks to Alexandru Abagiu!

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

back to top