tu stii cand ti-au expirat produsele de makeup?Nu ai niciodata suficiente rujuri sau farduri de pleoape… Nu iti vine sa crezi ca un produs ar apuca sa expire pentru ca ai impresia ca niciodata nu ai prea multe produse. Si iti tot cumperi uitand cand ai deschis prima data rujul acela roz superb. Dar, ce faci ca rozul iti sta bine primavara… si tu nu l-ai mai purtat de… primavara trecuta. Mai este bun?

Iar daca ai trei mascara, crede-ma ca nu iti dai seama cum trece timpul… Mascara este valabila doar 6 luni de la prima deschidere. Deci, daca folosesti in paralel doua sau chiar trei, ele nu apuca sa se termine si practic… au expirat si ar trebui aruncate. Asadar, tu stii cand ti-au expirat produsele de makeup?

Propunerea mea este sa lipesti o mica eticheta pe fiecare produs ca sa stii cand l-ai deschis prima oara si sa stai linistita.

Am notat aici cateva termene de valabilitate generice ale celor mai folosite produse cosmetice, dupa prima deschidere. Te rog insa sa te uiti mereu pe eticheta produsului pentru a verifica simbolul PAO (period after opening), care este reprezentat printr-o cutiuta deschisa.

Fondul de ten este valabil 12 luni de la prima deschidere, fardul de obrazpudra si fardul pentru pleoape 24 de luni, rujul de 24 luni. Mascaracreioanele pentru pleoape si eyelinerele sunt valabile doar 6 luni de la prima deschidere. Ah! Inca ceva… daca faci cumva conjunctivita va trebui sa arunci mascara, creioanele si fardurile de pleoape pe care le-ai folosit in acea perioada si sa dezinfectezi foarte bine toate pensulele. Altfel… o iei de la capat cu alergiile pana arunci produsele “contaminate”. Tu cand ai verificat ultima data valabilitatea produselor tale de makeup?

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

back to top