20

TU ITI CURETI CORECT PENSULELE DE MAKE-UP?

Stii cate bacterii se aduna in pensulele noastre de make-up? Zeci de mii!

“Intretinerea corecta a pensulelor de make-up este importanta in primul rand pentru tenul tau si in al doilea rand pentru a le putea folosi cat mai mult. Tu iti cureti corect pensulele de make-up?

Exista multe moduri in care le poti intretine, dar eu am sa ma refer aici la situatia in care pensulele sunt ale tale, personale, si ce ar trebui sa faci pentru curatarea lor. Situatia e diferita atunci cand esti make-up artisti si trebuie sa le folosesti la mai multe persoane, una dupa alta. Daca vi se pare un subiect interesant, il dezvoltam si pe acesta.

Poti folosi produse speciale, dar multe contin alcool si de aceea eu prefer sa le spal cu sampon pentru bebelusi. Le umezesc cu apa, tinandu-le sub jetul de apa cu perii in jos.

Apoi torn in palma putin sampon si invart pensulele pana cand fac spuma. Gesturile trebuie sa fie foarte delicate pentru a proteja parul. Apoi, le dau cu putin balsam. Le clatesc foarte bine, le tamponez cu un prosop si le las sa se usuce liber, nu le usuc cu foenul. Astfel, iti garantez ca le prelungesti viata si tenul tau nu va avea niciun fel de probleme,” spune Alexandru Abagiu, make-up artist. Aceasta operatiune trebuie repetata cel putin o data pe saptamana. Asadar, ce parere ai: tu iti cureti corect pensulele de make-up? Si nu uita niciodata regula de aur: pensulele de make-up nu se imprumuta niciodata!

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

back to top