MIT SAU REALITATE: DACA ITI TAI VARFURILE LA 2 SAPTAMANI, PARUL VA CRESTE MAI REPEDE

Pentru a raspunde am stat de vorba cu Mane, top-hairstylist Beauty District Nordului.

Daca ne-ati trecut pragul, cu siguranta il stiti pe Mane. Puri si simplu nu ai cum sa-l ratezi! Este mereu cu zambetul pe buze ( mai putin in poze  si… este cel mai tatuat coleg al nostru.

Pentru cine nu-l cunoaste, trebuie sa va spunem ca Mane are o experienta de peste 13 ani in aceasta meserie. Este o persoana care pe langa talent, are si fooarte multa tehnica, iar cand vine vorba despre tunsoare este un adevarat EXPERT!

Asadar, Mane:  MIT SAU REALITATE?

In medie, parul creste cu aproximativ  un centimetru in fiecare luna. Oare daca iti tai varfurile la 2 saptamani, parul va creste mai repede? Haideti sa na gandim logic.

Corect, ar trebui sa tundem foarte putin varfurile, aproape invizibil, in fiecare luna sau maxim la doua luni. Asta este important si pentru ca astfel intretii forma tunsorii. Daca insa lasi parul sa creasca si nu te tunzi 6 luni, intradevar parul va creste aproximativ 5-6 cm, dar varfurile vor fi deteriorate si va trebui sa tai 3-4 cm. Un calcul matematic simplu ne arata ca este mai avantajos sa tai parul la 1-2 luni decat o data la 6 luni. De aceea, lumea este tentata sa spuna ca parul creste mai repede daca este tuns lunar. Explicatia este insa una logica.

Mit demontat, deci… pentru ca daca iti tai varfurile la 2 saptamani, parul nu va creste mai repede.

Tu cat de des iti tai varfurile?

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

back to top