CUM ALEGI SAMPONUL CEL MAI POTRIVIT PENTRU NEVOILE PARULUI TAU?

Cum alegi samponul cel mai potrivit pentru nevoile parului tau?

Tu stii daca folosesti samponul cel mai potrivit pentru nevoile parului tau? Sunt mai multe intrebari aici: de ce trebuie sa tii cont cand iti cumperi un sampon: de tipul de par sau de nevoia acestuia? Parul poate fi: normal, gras, uscat, foarte uscat, deteriorat, subtire, fin, ondulat, lipsit de volum, vopsit… Ce facem insa cand avem parul ondulat, dar si deteriorat si vopsit. Carei probleme ne vom adresa cu samponul nostru? Alegem cea mai arzatoare dintre nevoile parului nostru? Sau luam doua sampoane si le alternam? Sorin Stratulat – Celebrity Hairstylist Beauty District ne va lamuri in cateva cuvinte aceasta dilema: “Cand alegi un sampon trebuie sa tii cont urmatoarele elemente:  tipul de par care poate fi: fin, normal, gros. Mai trebuie sa stii care este tipul tau de scalp : normal, cu tendinte de ingrasare , uscat, sensibil , cu matreata. Ar fi foarte bine sa determini care este textura parului tau: drept, natural ondulat,  ondulat, cret, foarte cret si nu in ultimul rand tipul de culoare: natural , vopsit, semipermanent (nuantator), vopsit permanent (cu amonic sau fara ), suvite ( ombre , balayage )  decolorat total, par alb. 

Porind de la aceste caracteristici si tinand cont de ce anume doresti sa obtii poti stabili ce sampon ar trebui sa folosesti. Tine cont cand alegi samponul ca nu poti trata mai multe aspecte deodata. Cel mult poti trata problemele pe rand: de exemplu, odata spalam parul pentru hidratare , urmatoarea data pentru mentinerea culorii  sau odata alegem un sampon pentru curatre profunda a scalpului si urmatoarea data pentru tratarea varfurilor. Daca ai probleme cu scalpul, ar fi indicat sa incepi cu tratarea acestora si apoi treci la rezolvarea altor probleme. Nu uita ca un scalp sanatos iti va da un par sanatos.

Mai jos, am pregatit pentru tine un tabel cu cateva sampoane care noua ne plac foarte mult si care se adreseaza mai multor tipuri de par si scalp:

Truc bonus: pe langa tipul de sampon corect ales, este foarte important sa fim atenti la modul in care vom spala parul: cu calm, masand usor pielea capului peste tot si clatind foarte bine intre samponari.”

Tu pana acum ai ales corect samponul cel mai potrivit pentru nevoile parului tau? Nu-i nimic, poti incepe acum.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

back to top