DE CE ESTE IMPORTANTA DEMACHIEREA CORECTA A TENULUI?

Pentru ca machiajul sa arate impecabil si sa dureze cat mai mult, tenul trebuie ingrijit ca la carte. Iar asta pleaca de la demachierea corecta a tenului. Dincolo de aspectul machiajului, de ce este importanta demachierea corecta a tenului?

Demachierea dimineata si seara sunt obligatorii pentru ca tenul sa poata respire nesufocat de produsele de makeup folosite intimpul zilei. Dar, chiar daca nu te machiezi, demachierea este esentiala pentru a curata tenul de impuritatile adunate in timpul zilei. Stii cat este de poluat orasul! Este de preferat sa alegi varianta “clasica” in care folosesti o apa micelara sau un lapte demachiant urmat de lotiune tonica. Nu iti recomandam sa alegi servetelele demachiante decat in situatii exceptionale cand nu ai timp sau cand esti foarte obosita. Dermatologii sustin chiar ca dupa demachiere este extrem de importanta clatirea tenului cu apa. Da, ai auzit bine, cu apa de la robinet. Asta pentru a indeparta absolut toate reziduurile de la suprafata tenului, pentru a destupa porii si pentru a evita astfel aparitia acneei cosmetice. Chiar daca te-ai demachiat impecabil seara, trebuie sa repeti procedura si dimineata pentru a indeparta absolut toate impuritatile de pe suprafata tenului.

Urmeaza in ordine crema de zi (sau de noapte) si cea de ochi. Dimineata, inainte de machiaj aplica un primer.

Ce parere ai? Tu consideri ca te demachiezi corect? In fiecare dimineata si in fiecare seara? Acum intelegi de ce este importanta demachierea corecta a tenului?

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

back to top